Bir Çocuğun Çocukluk Anıları’nı Hatırlaması Zor
Yedi yaşında hayatın birazını hatırlıyoruz. Ve ilk anılarımızı tekrar düşünmeye çalıştığımız zaman, kesin bir şey olup olmadığını ya da sadece bize başkalarının hikayelerine dayanan hatıraların olup olmadığını bilemiyoruz.
Bebek olduğumuzu hatırlamamamızın nedeni, bebeklerin ve küçük çocukların tamamen gelişmiş bir hafızaya sahip olmamasıdır.

Bir araştırmaya göre, bir oyuncak tren oluşturmak için bir kolu nasıl kaldıracağını öğrenen altı aylık bebeklerin, bu oyuncak treni en son oyuncak gördüklerinden iki veya üç hafta sonra nasıl gerçekleştireceklerini hatırladıklarını gösteriyor.
Diğer taraftan okul öncesi çocuklar yıllar öncesindeki olayları hatırlamayı başarabiliyorlar. Bu aşamada uzun süreli hatıraların açıkça belli bir yer ve zamanda gerçekleşen kişisel bir olay olan otobiyografik olup olmadığı tartışmalıdır.
Bu aşamadaki hatıralar gençlik dönemine kadar olgunlaşmaya devam ettiğinden, okul öncesi aşamadaki hafıza yetenekleri yetişkinlere benzemez. Aslında, birincil bellek işlemlerinde artan değişiklikler, çocukluk unutkanlığının bir açıklaması olarak ortaya çıkmıştır.
Çocuğun Psikolojik Gelişim Aşamalarını Tanıma
Doğum ile genç yetişkinlik arasında çocuklar fiziksel olmaları ile farklı bir yaşama sahip olurlar. Psikolojik gelişmeyi takip etmeyi öğrenen çocukların aşamaları ve yöntemleri. Başka bir deyişle, bunlar aynı zamanda bebeklik yaşantınızı sürdürmenin iyi bir yoludur.
Doğal Duyular Ve Motor Beceriler
Yenidoğanlardan iki yaşına kadar, çocuklar beş insan doğası algısını ve motor becerilerini kullanarak dünyayı öğrenirler. İstedikleri bir şeyi yaptıklarında gülümsemelerini görmelerine izin verin, bir şeyden korktuklarında veya endişe duyduklarında sakin seslerini duymalarını sağlayın.
Ön Operasyonel
Çocuklar konuşmaya çalışırken ön operasyona başlayacaklar. Şimdiki zamanın farkına varırlar ve geçmiş veya gelecek zaman hakkında bir şey öğrenmemişlerdir.

Dünyanın nasıl olmasını istediklerini çok güçlü bir şekilde etkilerler. Ancak, yalnızca bakış açılarını görebiliyorlar.
Bilişsel Gelişim
Bu aşamada, çocuk nasıl düşünüleceğini öğrenmeye başlar. Ayrıca, bir çocuğun bu gelişim aşamasının açık bir örneği olduğunu gördükleri hakkında mantıklı bir şekilde düşünebilecekleri noktaya hareket ederler. Yeni bir şey öğrenmek için, cevabı kendi kendilerine sormayı veya bulmayı sağlar. Ondan sonra ne gözlemlediklerini konuşmaya veya göstermeye çalışırlar.
Oyun Yaşı
Bu aşamada çocuklarınız daima oyuncaklar, arkadaşları ve aile üyeleri gibi bazı faktörlerle oynarlar. Yeni şeyler öğrenecekler ve oyun yoluyla doğal beceriler geliştirecekler, bu nedenle yetişkinlerin iyi noktaları ve kötü şeyleri tanımalarına yardımcı olmaları gerekiyor.