Her Anne Babanın Bilmesi Gereken Çocuk Güvenlik İlkesi
Anne İlgisi , bebeğinizi korumanıza yardımcı olmak için çocuk güvenliği ilkelerini ele aldı.Çarpma ve yaralanmalar çocukluğun kaçınılmaz bir parçasıdır. Kaçınılmaz kazaları önlemek ise yine Çocuk Güvenliği ilkelerine uyan anne babanın sorumluluğundadır. Çocuğun ciddi yaralanmalardan kaçınmasına yardımcı olmak için ebeveynlerin bazı basit kurallara uyması gerekir.

Çocuklar Uyku Güvenliği
Çocuğu ile yakından ilgilenen anne ona verdiği anne ilgisi hiç azalmasın istese de gözünden kaçırdığı bazı detaylar vardır. Bebeklerde uyku güvenliği ve çocuklarda uyku güvenliği bunların başında gelir.
- Bebek nasıl yatırılmalıdır sorunu her anne merak eder. Bir bebek sırt üstü yatırılmalıdır. 1992’den bu yana resmi bir öneriye göre “mide üzerinde uyumaktan“ sırt üstü uykuya geçildiğinde, Batı Avrupa ülkelerindeki ani bebek ölümü sendromundan ölüm oranı 3 kat azaldı.
- Yün ve aşırı pamuklu battaniyeler, uyku sırasında bebeğin solunum yolunu tıkayabilir. Sert bir şilte ve gergin elastik çarşaflar bebekler uyurken kullanabilirsiniz.
- Beşiğin çubukları arasındaki mesafeye dikkat edilmelidir. Eğer mesafe çok olursa bebeğin bu çubuklar arasında sıkışıp Kalmasına yer hazırlar.
- Uyuyan bir bebek atkılardan, kıyafetlerden, ipli şapkalardan, önlüklerden, emziklerden veya ipleri olan oyuncaklardan uzaklaştırılmış olmalıdır.
Evinize Çocuk Güvenliği Ürünleri Almayı Unutmayın
Çocuklarda Düşme ve yaralanma önleme önerileri
- Evinize çocuklar için güvenlik kapıları takın. Eğer evinizde merdivenler söz konusu ise, hem yukarıya hem aşşağıya bir çocuk güvenlik kapısı alabilirsiniz.
- Yüksek sandalyeler veya taşıyıcılar kullanıyorsanız çocukları daima kemerleyin.
- Çocuğunuz bir bebek yürüteçiyle evin içinde hareket ediyorsa, merdivenlerden, ısıtma cihazlarından ve asılı tellerden uzak tutun.
- Çocuk Güvenlik çubuklarını pencerelerinize yerleştirin. Ancak Yangın ve acil durumlarda kolayca sökülebilecek olmalıdır.
- Mobilyaların (özellikle de yüksek dolapların) sabitlenip düşebilecek diğer eşyalarının güvenli şekilde sabitlenmesini sağlayın.
Çocuklarda Boğulma Güvenliği
- Oyuncakların çocuğunuzun kopabileceği ve yutmaya çalışabileceği küçük parçalar içermediğinden emin olun.
- 5 yaşın altındaki çocukların yemekleri, dilimlenmiş sosis, kabuklu yemiş, sert şekerler, üzüm ve mısır gibi yuvarlak şekilli katı yiyecekler içermemelidir .
- Kabloları çocuğunuzun erişemeyeceği yerde tutun. Beşik, çocuk parkı, oyuncak ve çocuk mobilyalarını bu nesnelerden uzaklaştırın.
- Gerekirse acil müdahale yapmak için göğüs kompresyonuna ve suni solunum kurslarına gidin .