Hamilelikte Diyet İçin Öneriler. Anneler Eski Formuna Nasıl Dönebilir ?
Anneler hamile kaldıklarında endişe duydukları şeylerden biri hamilelik öncesi hallerine nasıl geri dönecekleridir. Hamilelik boyunca diyet yapmak onlara fayda sağlayacakmı soruları hep sorulur çünkü. Ünlüler, modeller ve yüksek profilli kadınlar çok hızlı kilo kaybediyorlar ve doğum yapmış gibi görünmüyorlar, geri kalanımızın bunun gerçekçi bir şekilde mümkün olup olmadığını merak etmemize neden oluyorlar. Çünkü hamilelikte diyet başarılı sonuçlar veriyormu bilmiyoruz. Denemkte istemiyoruz.
Bebeğiniz doğduktan sonra tekrar formuna dönmenin yolları vardır. Ancak, bu başarılı olmak için özveri ve sabır alır. İşte doğum sonrası forma girmek, özellikle ilk kez anneler için tekrar formda olmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları !
Zamanlama Çok Önemlidir
Ne zaman egzersize başlayacağınızı veya kilo vereceğinizi belirlemek, sağlığınızdan veya emziriyorsanız bebeğinizden ödün vermediğinizden emin olmak için esastır. Vücudunuz, büyümekte olan bir bebeği dokuz ay boyunca değiştirmeye ve barındırmaya adapte oldu ve vücudunuzun doğumdan sonra da uyum sağlaması biraz zaman alacak. Hamilelik öncesi kan hacmine, hormona ve su seviyelerine geri dönmek zorundadır.
Aldığınız kiloya ve doğumlara bağlı olarak, doktorunuz iki, altı veya on iki hafta sonrasına kadar kilo verme rejimlerinin başlatılmamasını tavsiye edebilir. Yaralanma veya diğer istenmeyen etkilerden kaçınmak için hızlı bir şekilde kilo vermek isteseniz bile doktor tavsiyesine uymayı unutmayın.

Egzersizle Yavaşlayın
Doğum sonrası ne zaman egzersiz yapılacağı doğumunuza göre farklılık gösterebilir. C bölümü veya hamilelik komplikasyonlarınız varsa, doktorunuz normal vajinal doğum yapılanlara göre daha geç egzersiz yapmanızı tavsiye eder. İşte birkaç ipucu:
- Hamilelik sırasında komplikasyonlarınız varsa, daima doktorunuza egzersize ne zaman başlayabileceğinizi sorun.
- Uzmanların çoğu, normal doğum yaptıran annelerin, doğumdan iki hafta sonra,
- hamilelik sırasında yaptığı normal egzersizlerin sadece% 50’sini yaptığı ve oradan kademeli olarak devam ettiği sürece egzersize başlayabileceğini söylüyor.
- Normalden daha fazla kanama, hafif egzersiz sonrası yorgunluk, karın ağrısı, iki günün ötesindeki kas ağrıları ve aşırı nefes darlığı gibi egzersizlerden sonra vücudunuzdaki belirtilere dikkat edin. Bu belirtiler ortaya çıkarsa derhal doktorunuza danışın.
- Doktorunuz altı haftaya kadar egzersize başlamanıza izin vermiyorsa, bu sadece yatakta yatmanız gerektiği anlamına gelmez. Yürüyüş, doğum sonrası fitness rejiminize başlamanın iyi bir yoludur. Beş dakika yürümeyi deneyebilir ve vücudunuzun nasıl başa çıktığını kontrol edebilirsiniz.
- Ardından, ertesi gün yedi dakikaya ve daha sonra ağrı veya kanama belirtisi olmadığı sürece ertesi gün 10 dakika artabilirsiniz.

Doğum Sonrası Egzersiz yapın
Doğum Sonrası Göbek yağınızı kaybetmenin hızlı ve kolay yollarını istiyorsunuz, ancak bunun gerçekleşmesi için bazı çalışmalar yapmanız gerekiyor. Karın yağının yanı sıra, gücünüzü geri kazanmanız ve hamilelik öncesi uygunluk seviyenizi arttırdığınızdan emin olmanız gerekir.
Doğum sonrası egzersizler doğumdan sonra vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamak, yeniden form almak ve doğum sonrası depresyon tedavisinde yardımcı olmak için tasarlanmıştır. İşte birkaç örnek:
Kegel rutini: Pelvik tabanınız doğumdan sonra zayıf olabileceğinden, egzersiz gibi zorlu egzersizler veya ab çalışmaları pelvik taban üzerinde çok fazla baskı oluşturabilir, bu nedenle Kegel rutinleri pelvik tabanınızı güçlendirmek için mükemmel egzersizlerdir. Kegel egzersizleri nasıl yapılır:
İstediğiniz süreye göre kaslarınızı sıkı tutun ve sonra serbest bırakın. Hangisini yapabilirseniz, kaslarınızı sıkmak için beşte on’a kadar sayabilirsiniz.
Günde birkaç kez tekrarlayın.
Göbek solunum ve pelvik: Bu, gelecekte daha yorucu egzersiz için pelvik duvarınızı ve çekirdeğinizi güçlendirmek için yapılır.· Sırtüstü uzanırken dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı yere yatırın.·Parmaklarınız karnınıza yayılırken nefes alın, ellerinize doğru genişletin.· Nefes verin ve göbeğinizi omurganızın içine çekin. Nefes alırken, kalçalarınızı alttan biraz kaldırarak pelvisinizin alt kısmını yukarı doğru eğin.· Dinlen ve tekrarla. Beş tekrar ile başlayabilir ve hala kurtarırken en fazla 15 seviyeye ilerleyebilirsiniz.
4. Uygun şekilde yiyin: Bazı ilk kez anneler doğumdan hemen sonra yiyecek alımını kesmeleri gerektiğini düşünürler. Ancak, özellikle emzirirken bu yapılacak doğru şey olmayabilir.
Doğru yiyecekleri tüketerek akıllıca yediğinizden ve doğru yeme alışkanlıklarına dikkat ettiğinizden emin olmak hala önemlidir. Doğum sonrası yemeyle ilgili dikkate alınması gereken bazı şeyler:
Emzirme döneminde günde 1.800-2.000 kaloriye ihtiyacınız vardır. Yemeğinizi azaltmak istiyorsanız 1.800 kaloriden daha düşük olmadığınızdan emin olun, böylece vücudunuz bebeğiniz için kaliteli süt üretebilir. Emzirmiyorsanız, vücudunuza hamilelikten sonra onarması gereken besin maddelerini vermek için doğru tür yiyecekleri yemeniz yine de önemlidir.
Metabolizmanızı artırmak ve isteklerinizi azaltmak için günde birkaç kez yiyin.
Doğru gıdada alımınızı artırın. Bu meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar içerir.Porsiyon kontrolü hala esastır. Bazen anneler, hamilelik dönemine benzer bir kısmını yiyebilir, bu da doğum sonrası kilo kaybına yardımcı olmayabilir.
Su Tüketin
Hidrate olmak, emzirmek veya yaptırmamanız için çok önemlidir. Ek olarak, iyi nemlendirildiğinizden emin olmak, aç olduğunuz düşüncesini azaltır. Aç olabileceğinizi düşünüyorsanız, bir ya da iki bardak su içmeyi deneyin ve gerçekten aç olup olmadığınızı görmek için birkaç dakika bekleyin. Doğum sonrası egzersiz yapmaya başlarsanız çok su içmeniz de çok önemlidir.
Bebeğinizi doğurduktan sonra tekrar forma geçmek imkansız değildir. Bununla birlikte, vücudunuzun iyileşmesine ve hamilelik öncesi durumuna geri dönmesine yardımcı olmak için kilo verme rejimlerine karşı çok agresif olmamanız gerekir. Yavaşlatmayı, yavaş yavaş egzersiz yapmayı, doğru beslenmeyi ve çok miktarda su içmeyi unutmayın. Yavaş ama kesin bir şekilde formuna döneceksiniz.